i walked through fire and did not get burned

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

Oι μπατσοι ειναι καλα παιδια (?)

Ειναι ή δεν ειναι? Υπαρχει αληθινος διαχωρισμος αναμεσα σε μπατσο και αστυνομικο ή ειναι σαν να λεμε Γιαννης/Γιαννακης? Και στην τελικη, πρεπει να φυγουν οι μπατσοι απο τον πλανητη? Τετοια ερωτηματα ταλανιζουν το μυαλο μου τις τελευταιες μερες και ειπα να ...

Βασικα εγω δεν πιστευω οτι ειναι καλα παιδια. Εννοω οτι οσους ξερω που μπηκαν στην αστυφυλακων, μπηκαν ειτε για τα σιγουρα λεφτα ειτε για τα σιγουρα λεφτα. Οχι οτι αυτο τους κανει κακα παιδια απαραιτητα. Παρταλια ναι, αλλα οχι κακα παιδια.
Αλλα στο ''παρταλια'' τιθεται και το ζητημα της εξουσιας. Γιατι οταν ενα παρταλι βρει την ευκαιρια, θα χρησιμοποιησει την εξουσια που ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ για να εκμεταλλευτει καταστασεις και προσωπα. Δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που εχουμε δει μπατσους να πουλανε ναρκωτικα που εχουν κατασχεσει, να λαδωνονται απο κλαμπ για να τα ειδοποιουν για ελεγχους, να πουλανε κροτιδες που εχουν κατασχεσει κ.α. Δηλαδη αυτοι που υποτιθεται οτι διαφυλασσουν το νομο, ειναι οι πρωτοι που τον καταπατουν. Βεβαια, δεν το κανουν ολοι αυτο, ας μην υπερβαλλω.



Απο την αλλη υπαρχει και το επιχειρημα ''ο μπατσος οτι ειναι λειτουργημα'' και οτι πολλοι γινονται μπατσοι για να εξυπηρετησουν τους πολιτες. Kαι εγω για αυτο το λογο ηθελα να γινω μπατσος μεχρι που εγινα 12 και εκοψα τις μαλακιες.
Περα απο την αποτυχημενη προσπαθεια μου να κανω πλακα, ο μονος τροπος να βοηθησει τον πολιτη ενας μπατσος, ειναι να γινει τροχονομος μπας και αρχισει να κοβει κλησεις σε μαλακες που τρεχουν και παρκαρουν παρανομα ή να κανει δουλεια γραφειου. Αντε και διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος (που κι αυτοι μαλακιζονται τωρα τελευταια...) και εσωτερικων υποθεσεων για να καθαριζουν τη βρωμα.
Αν παλι πας: ΜΑΤ, ασφαλεια, ειδικος φρουρος γινεσαι κανονικα και με το νομο (ειδατε τι εκανα εδω?) υποχειριο της εξουσιας. Οι ματαζτηδες μοιραζουν ξυλο με υπερβαλλοντα ζηλο (να'τη και η ριμα...), οι ασφαλιτες δενουν ατομα σε πορειες απλα για να δικαιολογησουν το μισθο τους και οι ειδικοι φρουροι φυλανε τα κατακαθια.

Γενικα, δεν πιστευω οτι η δουλεια του αστυνομικου ειναι η προστασια του πολιτη αλλα η προστασια της εξουσιας.

Απο την αλλη, ειναι αναγκαιο κακο.Η σημερινη κοινωνια εχει ''αναγκη'' την αστυνομια. Αλλα σιγουρα οχι αυτη που εχουμε τωρα.

Summin' up:

2 replies:

Ανώνυμος είπε...

γαμαεις ταεις και δέρνεις :))

Anathematismenos είπε...

I see what u did there!

Δημοσίευση σχολίου

Λοιπόν πες μας την ηλιθιότητα σου, αυτή τη μαλακία σου τι θες να μας πεις!