i walked through fire and did not get burned

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2010

Η χαρα του metalα, η θλιψη της αισθητικης

Εχω καμια βδομαδα να γραψω στο blog και εχει ηδη αρχισει να πιανει αραχνες. Γι' αυτο, ειπα να πιασω καμια σκουπα και να παραστησω τη μανα μου καθε παραμονη Χριστουγεννων και Πασχα.
Εδω και μια βδομαδα εχω ενα brainstorm απο ιδεες και συμβαντα ετοιμα για σχολιασμο αλλα ειναι τοσα πολλα που κολλαω. Αποφασισα λοιπον να γραψω οσα θυμηθω.

Ειχα παει για εκατομμυριοστη φορα παραπροχθες στο top man με ενα φιλο για να παρει κατι μπλουζες που ηθελε. Οι μπλουζες που ηθελε (οπως αλλωστε ολες οι μπλουζες σχεδον στο top man) ειχαν σταμπες απο συγκροτηματα και ετσι ξεκινησα για αλλη μια φορα την κλασσικη κουβεντα: Δεν γουσταρω να φοραω κατι το οποιο ακουω και εξηγουμαι. Η μουσικη, οσο ειναι διαδεδομενη σε καθε μερια του πλανητη, αλλο τοσο προσωπικη υποθεση ειναι. Οσο και να σου αρεσει το artwork του νεου αλμπουμ των Tool, τι το θες και το βαζεις πανω σου?! Και μενα μ' αρεσει να χεζω αλλα δεν φοραω μπλουζες με σταμπα χεστρας!
Νταξει, η παραπανω επιχειρηματολογια ειναι της πουτσας και δεν βασιζομαι σε αυτη. Σοβαρα μιλωντας ομως, δεν μου φαινεται ωραιο αυτο το πραγμα. Μου βγαζει μια ψευτια του στυλ: ''εγω ειμαι ψαγμενος και ακουω industrial, indie, progressive, alternative metal και σας το δειχνω και στον πουτσο μου τι θα πειτε!''.Αν ακους metal, το ακους γιατι αρεσει σε εσενα και οχι για να δουν οι αλλοι οτι ακους κατι διαφορετικο (τι διαφορετικο δηλαδη αφου και το metal τωρα πια εχει καταντησει underground mainstream αλλά... αλλα λογια να 'γαμιομαστε) και να ψαρωσουν.

Βεβαια, πολλοι θα πουν οτι τους εκφραζει αυτη η μουσικη ή η μπαντα. Μαγκια σας, δε λεω, αλλα αμα γουσταρετε τοσο πολυ τους Nevermore π.χ. τυπωστε μια μπλουζα να ξεκαυλωσετε και ηρεμηστε! Εχω σταμπαρει κατι τυπαδες στη σχολη, που ειναι ''ψαγμενοι να ουμε να ουμε'' (φωνη ταξιτζη του '60) και σκανε μυτη καθε μερα με μπλουζες απο 1000 και 1,5 διαφορετικες μπαντες. 'Οκ μεγαλε, μας επεισες οτι εισαι διαφορετικος, τωρα κανε και ενα σπαγγατο για να μας αποδειξεις οτι εισαι και ευλυγιστος'. Μερικοι αλλοι το κανουν απλα γιατι το γουσταρουν παρα πολυ και θα φοραγαν αυτες τις μπλουζες, ακομα και αν ζουσαν διπλα σε νεροβουβαλους, (ναι Johnie, και σε σενα αναφερομαι) αλλα και παλι αυτο ειναι υπερβολικο.
Μου θυμιζει αυτη τη μανια με τον Che, που ολοι οι τζομπανηδες (οχι Χρηστο δεν αναφερομαι σε σενα) εχουν και απο ενα αντικειμενο με την κλασσικη πλεον φωτογραφια του, ακομα και αν ειναι τοσο ζωα και νομιζουν οτι ο Che βαφτιστηκε ετσι! Δε λεω ρε παιδια, καλος ο συντροφος Guevara, και με σωστες (νταξ, οχι τελειως) αποψεις και πραξεις αλλα ηρεμηστε! Με το να φορατε τη φωτο του, ή να τον εχετε screensaver στο pc, δεν γινεστε επαναστατες ουτε καινοτομοι αλλα βαρετοι και απιστευτα ρηχοι! Για φανταστειτε ο καθενας να κυκλοφορουσε φορωντας φωτογραφιες με τα προτυπα του! Θα ειχαμε γεμισει με κινουμενες φωτογραφιες του Παπαδοπουλου (οχι αυτου στη ΝΕΤ) και προφιλ του Βασιλια!
Ξεφυγα ομως (και τωρα πρεπει να κανω cooldown :P). Εκει που ηθελα να καταληξω ειναι οτι το να κανεις παντ(ι)ερα ο,τι σου αρεσει ειναι λιγο ψευτικο. Τουλαχιστον αυτο πιστευω τωρα. Για μετα βλεπουμε.

Αραγε το να τυπωσεις σε μπλουζα, στιχους που γουσταρεις, ειναι το ιδιο ψευτικο...? Χμμ...

0 replies:

Δημοσίευση σχολίου

Λοιπόν πες μας την ηλιθιότητα σου, αυτή τη μαλακία σου τι θες να μας πεις!