i walked through fire and did not get burned

Κυριακή, Ιουλίου 19, 2009

Τι τιτλο να βαλω εγω τωρα εδω?

Πριν απο λιγο ειδα ενα video clip στο πιο crazy, trendy, youth music καναλι ολων τον εποχων. Στο MAD! Oh yeah!!
Το τραγουδι ηταν της Lady Gaga. Αθλιο video clip μιας αθλιας τραγουδιστριας wannabe της οποιας η προηγουμενη δουλεια ηταν ο ''σωληνας'' απο οσα ξερω.
Δεν την κρινω για αυτο. Η δουλεια δεν ειναι ντροπη. Καθε αλλο. Ομως το να γινεις απο exotic dancer τραγουδιστρια ειναι σχεδον ακατορθωτο. Βεβαια στο video clip μαλλον εκανε μια αναδρομη στην προηγουμενη δουλεια της αφου σε καθε σκηνη την εβλεπες να φοραει λιγοτερα!

Και καπως ετσι συνεχιστηκε ολο το ποτ πουρι των τραγουδιων του καναλιου και ετσι αποφασισα να blogg-αρω τις σκεψεις μου.

Βασικα για την Lady Gaga δεν εχω κατι να πω. Ενα πιονι των πολυεθνικων ειναι για να ''πουλησουν'' μουσικη λες και ειναι εμπορευμα. Γι' αυτο και δεν την κατηγορω. Αυτους που κατηγορω ειναι τα ζωα που ονομαζονται μεσοι ακροατες και τις μουσικες επιλογες τους. Ειναι δηλαδη μια πλεινοτητα ατομων που τρωνε ο,τι τους πεταξει η μουσικη βιομηχανια και λενε και ευχαριστω απο πανω. Δεν με νοιαζει τι ακουει ο καθενας, επιλογη του ειναι, (επιλογη που λεει ο λογος βεβαια αφου με τοση διαφημιση και προπαγανδα δεν εχεις και πολλα περιθωρια επιλογης αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα) εγω ομως τι χρωσταω να ακουω καθε μερα σε ραδιοφωνο και τηλεοραση αυτες τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ? Γιατι πρεπει να ακουω μουσικη μονο απο το pc μου ή να αγοραζω cd τα οποια συνηθως ειναι και δυσευρετα ενω τα μουντζα που ακουνε rn'b να ακουνε τη μουσικη τους παντου? Δε λεω να κλεισουν ολοι οι σταθμοι που παιζουν τετοια μουσικη απλα να υπαρξουν και αλλοι που παιζουν κατι αλλο περαν του τσιφτετελο-pop και τα τοιαυτα.

Και δεν ειναι μονο η μουσικη ο λογος που κανω αυτη την αναρτηση παρα η αφορμη.
Ειναι το ολο lifestyle που προβαλλεται με καταιγιστικους ρυθμους απο τα ΜΜΕ.
Διαφημισεις, σειρες, ταινιες,video clips ολα αυτα σου προτεινουν απροκαλυπτα να κανεις τα παντα ωστε να θεωρεισαι φτασμενος. Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα τα οποια μεσα ειναι η πουτανια, η απληστια, η υποκρισια, η ψευτομαγκια κ.α.
Ολα αυτα τα βρωμικα μεσα για να φτασεις στον σκοπο ο οποιος δεν ειναι καλυτερος απο αυτα. Τα λεφτα. Τα λεφτα και η δοξα. Μολις τα αποκτησεις αυτα εισαι μαγκας.

Και το κακο ειναι οτι αυτα τα στερεοτυπα περνανε και στη δικη μου γενια η οποια καθε αλλο παρα επαναστατικη ειναι. Ολοι οι γνωστοι μου απο το σχολειο ενα ονειρο εχουν: Να αγορασουν ενα γρηγορο αμαξι, να το τρεχουν, να εχουν μια μιζερη δουλεια και να ζουν μια πολυ πιο μιζερη ζωη.
Αξιες οπως ολιγαρκεια, τιμη, ηθικη, αυταρκεια αλτρουισμος κ.α τους ακουγονται γραφικες ενω πραγματικα ονειρα και φιλοδοξιες ειναι ανυπαρκτα. Τι ονειρα να εχει ενα 18 χρονο,ανεξαρτητως φυλου, οταν το μονο που θελει να κανει το καλοκαιρι μετα το σχολειο ειναι να βγαλει διπλωμα, να πηγαινει σε clubs να μεθαει να χορευει και να γαμαει-ιεται?

2 replies:

elizaki είπε...

mwre kala ta les...ta vlepw kai apo tin mikri ksaderfi m pou vlepei fanatika tetoia video clip. kai oxi tipota allo, ta vlepei kai i mikri tis aderfi pou einai 6 xronwn kai sta matia tis fainontai san eidwla kai protipa. sou leei etsi simperiferontai:/

elizaki είπε...

episis sxetiko me ta psaria pou exeis gia taisma...paxainoun?...:p

Δημοσίευση σχολίου

Λοιπόν πες μας την ηλιθιότητα σου, αυτή τη μαλακία σου τι θες να μας πεις!